Focus

Wij investeren in MKB ondernemingen met een van de volgende kenmerken:

 • Omzet EUR 5-100 miljoen
  Stabiele ondernemingen met (deels)terugkerende omzet, cashflow positief en goede groeivooruitzichten, autonoom en mogelijk door overnames.
 • Themafocus
  Wij investeren in ondernemingen die actief zijn in een select aantal sectoren. Ondernemingen met een stabiele basis (goede marktposities, tevreden klanten) en een goed product en/of service.
 • Buy-outs en groeikapitaal
  Flexibele aanpak met een voorkeur voor buy-outs of groeikapitaal, waarin een minderheidsinvestering bespreekbaar is. Daarnaast kunnen we faciliteren bij een pre-exit of een opvolgingssituatie.
 • Nederland
  Nederlands hoofdkantoor
Value Added

Als investeerder werkt MG Partners samen met ondernemers en managementteams, die wij actief kunnen ondersteunen bij het verder uitbouwen van hun activiteiten.

Groei
- Versterken/opzetten sales organisatie (inclusief tools voor groei en margeverbeteringen)
- Expansie internationaal
- Optimalisatie pricing
- Business & product development
Strategie
- Uitwerking groeistrategie en ondersteuning bij meerjarig business plan
- Business model development
- Focus op waardepropositie
- Scherp stellen marketing strategie
- Inzichten in markten & trends
Talent
- Aantrekken talent
- Opzetten en opvolging talent programma’s
- Opzetten en opvolgend governance
M&A
- Buy & build
- Identificeren en evalueren van overnametargets
- Financiering en structurering
- Exit planning
Performance
- Planning voor de eerste 100 dagen na de transactie
- Ondersteuning bij opstellen business plan, budget en KPI's
- Optimaliseren online propositie
- Verbeteren interne processen en systemen

Financieel
- Verbeteren kapitaalstructuur
- Balansverbeteringen
- Werkkapitaaloptimalisatie
- Investeringen (capex) optimalisatie
Team
René Manchester

René heeft MG Partners samen met Sjoerd in 2018 opgericht. Opgegroeid in MKB familie onderneming. Voor het starten van MG Partners 5jr in private equity gewerkt bij HAL Investments waar hij verantwoordelijk was voor een aantal investeringen. Heeft een bachelor en master in Scheikunde/Natuurkunde van de Universiteit Utrecht.

Sjoerd van der Grift

Sjoerd heeft MG Partners samen met René in 2018 opgericht. Opgegroeid in een familie met verschillende ondernemingen in het MKB segment en 6jr in private equity gewerkt bij Bencis Capital Partners, waar hij verschillende ondernemingen heeft geholpen om te groeien. Heeft een bachelor in Natuurwetenschappen (Universiteit Utrecht), en een master in Finance (VU Amsterdam).

Menno van der Meer

Menno van der Meer is na 12 jaar PWC Corporate Finance en 13 jaar Bencis Capital Partners bij MG Partners aangehaakt, vanuit de wens om ondernemender actief te worden. Hij heeft meer dan 25 jaar M&A en private equity ervaring en een uitgebreid netwerk in Nederland.

Marvin de Jong

Marvin de Jong komt uit een MKB ondernemersfamilie en hij heeft 12 jaar gewerkt bij de Amsterdamse zakenbank Kempen & Co, waar hij o.a. mede verantwoordelijk was voor het private equity investeringsfonds. Daarvoor was Marvin vijf jaar lang actief in diverse private equity rollen bij de Private Investments tak van Van Lanschot Bankiers.

Dennis Korver

Dennis Korver komt eveneens uit een ondernemersfamilie. Na ervaring opgedaan te hebben bij Lindenaar & Co en Van Deursen Participaties, heeft hij zich aangesloten bij MG Partners om zich verder in het investeringsvak te bekwamen.

Steven Stuijt

Steven Stuijt heeft 7 jaar ervaring op het gebied van M&A en Corporate Finance en was hiervoor Associate Director bij de investeringsboutique Nielen Schuman.

Gijs Romer

Gijs Romer heeft 7 jaar ervaring in private equity. Hij startte zijn carrière bij ABN AMRO in een rotatieprogramma van de Structured Finance divisie, inclusief een werkperiode bij CapitalA Investment Partners. Vervolgens heeft Gijs meerdere jaren gewerkt in het investeringsteam van het ABN AMRO Sustainable Impact Fund, waar hij diverse private equity investeringen in o.a. energietransitie en circulariteit heeft afgerond. Gijs heeft een dubbele Master van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Marlin Broeks

Marlin Broeks heeft 3 jaar ervaring opgedaan bij PGGM, eerst als quant op publieke markten en daarna in het private equity team waar hij zich richtte op co-investeringen en fondsinvesteringen in met name technology en healthcare sectoren. Heeft een bachelor in Biomedische wetenschappen (Universiteit Utrecht), master in Epidemiology (Universiteit Utrecht) en Business Economics (Universiteit van Amsterdam) en is CFA Charterholder.